T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ÇAYELİ - Rize Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO

2024’E STEM (EĞİTİCİ EĞİTİMİ) KURSU BAŞLADIK

Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan Fen ve Teknolojileri, Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya, Sınıf, Okul Öncesi, Teknoloji Tasarım ve Bilişim Teknolojisi Öğretmenlerinden STEM temel ve ileri seviye kurslarını bitirmiş öğretmenlere yönelik 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenecek kursumuza 2 Eğitim Görevlisi ile 40 kursiyer katılıyor.

Kursumuzun açılış programına İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf TÜFEKÇİ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin ŞAHİN, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Selçuk TORPİL; Eğitim Görevlileri Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Resul BÜTÜNER ve Fizik Öğretmeni Tunç ERDAL ile kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürümüz Hızır İlyas ÖLKER: “Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm, değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bizler tüm idareci kadro ve çalışanlarımız ile birlikte sizleri en güzel şekilde ağırlamaya; gerek eğitim sürecinin verimli bir şekilde geçmesi gerekse sosyal ve kültürel aktiviteler ile sizleri mutlu etmek için gayret sarf edeceğiz. Sizlerden Bakanlığımızın Enstitümüzün değerlendirilmesi için hazırladığı ve odalarınızda bulunan karekod sistemini okutmanızı ve gerekli değerlendirmeyi yapmanızı özellikle rica ediyoruz. Sizlere  takdim ettiğimiz hediye paketlerinin içerisinde yer alan çay tohumlarını da Rize'nin anısına bolca sulayarak saklamanızı istiyoruz. ”ifadelerini kullandı.

Kurum Müdür Başyardımcımız ve Eğitim Yöneticimiz Mehmet OKUYAN’ın kursiyerlerin yolluk işlemlerine ilişkin sunumunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Fizik Öğretmeni Tunç ERDAL bir konuşma yaparak kursun içeriği ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Açılış programımıza teşrif eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf TÜFEKÇİ ise konuşmalarında: “Öncelikle hepiniz güzel Rize’mize hoş geldiniz. Her ne kadar yoğun olsam da planlamama burada yapılan açılışları almaya çalışıyorum. Çünkü burası güzel ülkemin dört bir yanından gelen öğretmen arkadaşlarla bir araya gelebilmemiz için fırsat ve onlarla paylaşımlarda bulunmamıza imkân sağlıyor. Değerli arkadaşlar çok yönlü düşünmeyi teşvik eden STEM kursları öğretmenlerin olaylara farklı açılardan bakmasına da olanak sağlıyor. Artık günümüzde öğretmen arkadaşların bulundukları okula, yöreye, bölgeye bakış açılarıyla hem farklılık katmaları hem de kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Ben kursumuzun verimli ve başarılı geçmesini temenni ederken Rize’ye gelmişken doğal güzellikleri ile kültürel öğelerini de tanımanızı gönülden isterim.” diyerek sözlerine son verdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

05-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.02.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 17:01 - Görüntülenme: 142
  Beğen | 0  kişi beğendi